Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e mërkurë, shtator 27, 2006

Shkenctaret perjashtohen nga Universiteti ad hoc...

From: Bruqi Flori
To: agim.ceku@ks-gov.net, alb_shkupi@hotmail.com, asani57@hotmail.com, bekteshi_i@hotmail.com, bektesh.rudhani@kek-energy.com, besnikelezi@yahoo.com, bukureshti@yahoo.com, drlebibehashani@hotmail.com, durakzyrapi@yahoo.com, durakzyrapi885@hotmail.com, enver_hasani@yahoo.com, fadil.kryeziu@ks-gov.net, g.ajgeraj@bluewin.ch, hashim.thaqi@pdk-kosova.org, hasim_rushiti@hotmail.com, dashnimhebibi99@hotmail.com, i_prokshi49@hotmail.com, ibrahimtershnjaku@yahoo.com, ilirjana_z@yahoo.com, isalatifaj@hotmail.com, islamhusaj@yahoo.com, isufdedushaj@hotmail.com, jahja.lluka@ks-gov.net
Cc: bruqi-flori@hotmail.com
Subject: RE: Skandaloze:Rektori i UP-se perjashton shkenctaret nga procesi mesimor?
Sent: Wednesday, September 27, 2006 2:03 PM--------------------------------------------------------------------------------
From: "Bruqi Flori"
To: art-cafe@alb-net.com
CC: bruqi-flori@hotmail.com
Subject: Skandaloze:Rektori i UP-se perjashton shkenctaret nga procesi mesimor?
Date: Wed, 27 Sep 2006 13:59:47 +0000


Te dashur lexues,


Ne web faqet tona(Floart,Flori-Press dhe Floart-press) erdhen disa nga reagimet e lexuesve per presedanin e Rektorit te UP-se z.Enver Hasani,qe ka bere ndaj 3 pedagogeve te UP.

Meqenese web faqet tona jane pa censure,po i botojme edhe letrat e lexuesve qe na arriten ne DESK-un tone.

Denigrimi i profesoreve dhe shkenctareve eminente (Mustafe Aliu,Hasim Rushiti,Shemsedin Vehapi) ka qene i pa presedan dhe teper i ngutshem nga ana e rektorit i cili kesaj radhe si keshilltare i dy gjeneraleve(Ramush Haradinajt,Agim Çekut) ka pesuar fiasko!

Me siguri rektori Enver Hasani do te kete guximin intelektual dhe moral qe vendimet e tij te pamatura(kuturu) do ti stopoje.

Nese nje gje te tille nuk do ta beje ai,duhet medoemos ta beje Senati i Universitetit te Prishtines,apo ministri i Arsimit Agim Veliu , apo vete Ramush Haradinaj ,i cili ka nominuar zotin Hasani per Rektor!...

Nese keta se bejne nje gje te tille atehere nje gje te tille duhet ta beje administrata e UNMIK-ut.

Moderatori:F.Bruqi
===========================================================
Letra 1

Date:Wed, 27 Sep 2006 13:03:00 +0100 (BST)
From:"Ramadan Avdimetaj"
Subject:Re: Ndal turrin rektor!
To:"Ramadan Avdimetaj"
Zoti Shehu,

Me erdhi shume mire qe patet guximin intelektual te botoni nje te vertete nga UP-ja.
Do te benit mire qe kete leter ta publikoni ne webin tuaj dhe tonin qe lexohet me te madhe edhe ne Kosove.

Respek,

Ramadan Avdimetaj
==============================================

Letra 2.

Ramadan Avdimetaj wrote:

Nuk jemi ne kohen e Millosheviqit ti largosh kuadrot nga Universitetit

(Leter e hapur per prof.dr.Enver Hasanin)

Zoti rektor,

Me indinjat degjuam mbreme lajmet ne mjetet audiovizuale,se ti ad hoc ke larguar nga procesi mesimor profesoret dhe shkenctaret me te mire qe ka Universiteti i Prishtines(Mustafe Aliun,Hasim Rushitin,Shemsedin Vehapin...)...

Kush te nxiti te besh nje veprim kaq te pamatur politike zoti rektor.

A mos valle ti me qellim po deshiron ta mbyllesh Fakultetin e Kultures Fizike dhe Sportit ne Prishtine si ne kohen e kryecetnikut serb Sllobodan Millosheviqit.

Ti heqesh nga procesi mesimor shkenctaret me ne ze qe me mish e shpirt jane duke punuar me studente dhe arsimtare per reforma kjo eshte nje presedan i llojit te vet!

Sidoqofte per permirsimin e ketij gabimi si politikollog pa konsultuar askend kjo eshte turp per ju si njeri,rektor dhe intelektual.

Do te lusja si nje intelektual qe i tham vedit ta permirsoni gabimin e bere(ndofta jo me qellime)deri ne fillim te procesit mesimor ngase pa keta pedagoge duhet mbyll fakultetin ne fjale.

E ti me siguri nje gje te tille nuk e deshiron?Apo nese e deshiron atehere kjo eshte nje gaf i juaji i qellimte per diskreditimin e Universitetit dhe per nje gje te tille duhet te pergjigjesh heret apo vone edhe me ligj e edhe me Kanun,sic keni thene ne aktvendimet e leshuara si dhe shkrimin:
http://gjuhashqipe.blogspot.com/2006/09/letr-e-hapur-rektorit-t-up-s.html#links

Shkrimin ne fjale po e ricikloje edhe ne disa adresa per hire te transparences ndaj lexuesve dhe te atakuarve.

Me respekt,

Ramadan Avdimetaj,profesor i biokimise
==========================================================
Letra 3.

From : bashkim hasanaj
Sent : Wednesday, September 27, 2006 12:12 PM
To : agim.ceku@ks-gov.net

Subject : RE: Shkenca Kosovare në peshojë?...

Zoti kryeminister,
E dijme se ke pune me te rendesishme.Por do te ishte e udhes qe vete ju te parandaloni zotin Enver Hasani,rektor ne UP me marrinat qe ka bere me 3 shkenctare.

Turp per zotin Hasani .Kjo gjithsesi atij do ti kthehet bumerang kur mbi 500 studente te Fakultetit te Kultures Fizike dhe te Sportit ne Prishtine do te mbesin pa 3 pedagoget e tyre(Mustafe Aliun,Hasim Rushitin dhe Shemsedin Vehapin).

Te gjithe e dine se kush eshte profesor Fehmi Krasniqi,....(hjekim fjalët ofenduese,verejtja e moderatorit) , kurse z.Enver Hasani e mbrone ate.

Sa s'eshte bere vone do te ishte qe vete ju te interesoheni per kete rast se shkenctaret Kosova duhet me i formue prej balte kurse Enver Hasani,i zhbine nga faqja e dheumt me vendime absurde dhe norma kanunore.

Respekt,

Prof.dr.Bashkim Hasanja nga Prishtina
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Letra 4.

Subject: Shkenca Kosovare në peshojë?...
Date: Wed, 27 Sep 2006 12:04:33 +0200

Përshendetje ,

Për hirë të informimit të anëtarëve të forumit tonë ju postojmë shkrimin -Letër e hapur rektorit të UP-së,të botuar në Floart-press, të datës 26.09.2006.

Meqenëse rektori i UP prof.dr.Enver Hasani ,është anëtar i alb-shkencës do të ishte mirë që lidhur më situatën e krijuar në FKFS të UP-së të jap vlerësimin e tij të PAMATUR rreth suspendimit të mësimdhenësve nga procesi mësimor.

Na çuditë fakti pse zoti Hasani nuk është Konsultuar fare më Këshillin arsimoro-shkencor të Rektoratit,Senatin dhe Prorektoret e UP e asë më Sekretarin e rektoratit lidhur më një vendim aqë BANAL dhe të pamatur .

Zoti Hasani,bëri më zi se në kohën e Millosheviqit! Nga procesi mësimor përjashtoj shkenctarët më të mirë që ka Kosova. Këta shkenctarë janë edhe bartësit kryesorë të procesit shkencor-edukativo mësimor tash e 30 vjetë.

Mos vallë Ti më sejmenët tu dëshironi të mbyllni Fakultetin e Kulturës Fizike dhe Sportit?
Pse e shtini në një thes të viktimizuarit më viktimizuesin i cili më revole dhe stupca sulmon pedagogët...

Ndal turrin zoti Enver Hasani,se do ta beni llugë Fakultetin e Kulturës Fizike dhe Sportit! keni punë më të rëndësishme të bëni në Fakultetin Ekonomik ,Juridik e Teknikë...

Në fund :Turp është të largosh Mustafë Aliun,Hasim Rushitin dhe Shemsedin Vehapin,o zoti Enver Hasani!

Më respekt,

Bashkim Hasanja

Prishtinë,27.09.2006.
-----------------------------------------------
Redaksia:

E shofim te arsyeshme dhe i mirepresim reagimet e te atakuarve.Pa medyshje dhe cenzure do ti publikojme shkrimet , ne faqet tona,per hire te vertetes se hidhur ndofta te pa qellimte te rektorit tone te mirenjohur Enver Hasani.

Meqenese letrat jane postuar edhe disa web faqeve dhe personave autoritative ne vend jemi te mendimit per shkak te transparences te gjitha ti publikojme pa hezitim.
Reagimet kanë pësuar përshkak të letrës tonë të hapur më titull:


Moderatori:Flori Bruqi

-------------------------------------------------------------------
http://floart-press.blogspot.com/2006/09/letr-e-hapur-rektorit-t-up-s.html

FLOART-PRESS ,27.9.06

Letër e hapur rektorit të UP-së
Lajm ditor nga Universiteti Prishtinës

REKTORI ENVER HASANI RA NË PROVIM

Prishtinë,26 shtator2006.-

Më vendimin eRektorit të Universitetit të Prishtinës të datës 26.09.2006 u suspenduan për vitin shkollor 2006/2007 nga procesi mësimor shkenctarët më të mirë të këtij universiteti.

I shkarkuar nga funksioni i Dekanit të Fakultetit të Kulturës Fizike dhe Sportit në Prishtinë është shkenctari prof.dr.sci.Mustafë Aliu,kurse të suspenduar nga procesi mësmor deri në qershor të vitit 2007 janë shkenctarët prof.dr.sci.Hasim Rushiti dhe prof.Mr.sci.Shemsedin Vehapi.

Rektori profesor asisten EnverHasani ,duke u bazuar në thashethëna si dhe në informacione të njëanshme-tendencioze të profesor asistent Fehmni Krasniqit,i cili në mënyrë të paskrupullt ë ofendon të gjithë arsimtarët e këtij fakulteti, deri në likuidim fizik më revole dhe stupca hekuri.

Profesori Krasniqi kohë mëparë ka kërcnuar edhe ish Dekanin e këtij fakulteti prof.dr.sci.Mehdi Jasharin, e në të njajtën mënyrë Krasniqi tentoj ta rrafë edhe dekanin Mustafë Aliu më datën 20 shtator të këtij viti.
Profesor Krasniqi tinzisht më një stupc hekuri godet pas shpine kolegun e tij të punës profesorin Shemsedin Vehapi.

Të njejtin e lëndon në shpinë,por fal gjeturisë së Vehapit ai i pshton më të keqës,goditjës në kokë më stupc.
Më pastaj pa psuar asnjë lëndim nga kolegët e tij,Krasniqi ik nga Fakulteti dhe shkon në Rektorat,ku ai rrenë zyrtarët e këtij rektorati si shumë here më pare kur ishte rektor edhe profesor dr .Arsim Bajrami.

ABSURDITETI I VENDIMIT TË REKTORIT

Rektori zoti Enver Hasani ,në vend se ti inkurajojë profesorët të cilët kanë parandaluar konfliktin ,ai merr vendimin e tij ,suspendon të lartëshënuarit,duke thenë:”… rasti duhet të ndiqet në rrugë të rregullta gjyqsore dhe sipas zakoneve lokale(sipas zakonit të Lek Dukagjinit,vërejtje F.B).

Shkenctarët Mustafë Aliu,Hasim Rushiti,Shemsedin Vehapi janë viktima të pafajshme e që në rastinm konkret nga rektori ,u mbrojt profesor Krasniqi e jo mësimdhenësit dhe fakulteti në tërësi.

Më kë rast Rektori i UP-së në vend se të merr masa të drejta Ligjore dhe Statutore ,ai suspendon arsimtarët e pafajshëm të cilët kanë penguar të merr hov e keqja.

Pikërisht profesorët Aliu,Rushiti dhe Vehapi të njohur si shkenctarë jo vetëm në Universitetin e Prishtinës për të mire,por për momentin edhe bartësit kryesorë të reformave sipas Kartës së Bolonjës,e të cilat (jo shkenctarëve ) dikujt po i pengojnë

duke e kthyer Fakultetin në një katrahurë të qëllimtë në atë popullorqën”ujko do mjegull”.
Çka është më më rëndësi nga burimet brenda përbrenda fakultetit arsimtarët Aliu,Rushiti dhe Vehapi gëzojnë reputacion të veçantë sidomos të studentët ,mungesa e të cilëve është në dëm të procesit mësimor në tërësi,dhe të vet studentëve.

Shpresojmë dhe besojmë që vet Rektori do të abrogojë vendimin e tij ,në të mire të Fakultetit,studentëve dhe vetë reputacionit që gëzon si rektor profesor Hasani.

Flori Bruqi


# posted by FLOART-PRESS @ 12:41 PD
Comments: Post a Comment