Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e enjte, shtator 28, 2006

Flori Bruqi:Falsifikatorët dhe kameleonët politikë larg Universitetit të Prishtinës

Letër e hapur për Kryeministrin e Kosovës ,Rektorin e Universitetit të Kosovës ,Anëtarët e Këshikllit drejtues të Universitetit të Prishtinës,anëtarët s Senatit nga radha e personelit akademik dhe joakademik të Universitetit të Prishtinës.Ju drejtohem juve më këtë letër të hapur që të kërkoni nese keni guximin intelektual,moral dhe shëncorë që përshkak të presedanit dhe pa përgjegjësisë se tij prej udhëheqsi ,diplomati,pedagogu të jap dorëheqje të parevokueshme nga pozita e Rektorit të Universitetit të Prishtinës ,profesori dhe doktori i shkencave politike zoti ENVER HASANI,i cili duke ju besuar thashethemeve të disa pakurrizorëve në Fakultetin e Kulturës Fizike dhe Sportit ,shkarkon dhe suspendon shkencëtarët e fakultetit në fjalë Prof.dr.sci.Mustafë Aliun,Prof.dr.sci.Hasim Rushitit,prof.Mr.sci.Shemsedin Vehapin etj.,vetë e vetëm që në krye të këtij Fakulteti të vijnë njerëzit e dëgjushën të sistemit klanorë.
Profesori për mua deri tash i mirënjohur ENVER HASANI, nuk e ka dhënë provimin si rektor dhe për kët arsye unë si qyetarë i Kosovës ,kërkojë që ai para Anëtarëve të këshillit drejtues të UP-së ,Anëtarëve të senatit nga radha e personelit akademik dhe joakademik të jap dorëheqje ngase i njëjti s’ka pytur fare ata por ka bërë këtë gaf të rënd politikë,duke larguar shkencëtarët nga pozitat e tyre udhëheqëse dhe në këtë mënyrë ky fakultet dhe mbi 500 studentë po mbetën pa kuadër shkencorë.

Rektori ENVER HASANI, me kameleonet e tij nga ky fakultet po dëshiron ta kthejë dhunën,nepotizmin dhe monizmin në Universitetin e Prishtinës, konkretisht në Fakultetin e Kulturës fizike dhe Sportit pa pytur askë dëshiron t’i emroj në vendet udhëheqëse :Dr.as.Bylbyl Sokolin,Dr.As.Bujar Turjakën,Dr.As.Aziz Dujakën.

Pra ju të të ndëruar intelektual thuani JO largimeve të profesorëve më të mirë të UP-së !
Joja e juaj do të jetë në favor të Kartës së Bolenjës,për avansim të UP në arenën ndërkombëtare dhe kombëtare.
Mos e destabilizoni FKFS në Prishtinë më falsifikues të notave të bëra në Fakultetin e Kulturës Fizike në Tetovë nga disa kameleon politikë mu të këtij fakulteti(FKFS nga Prishtina) të cilët tash po i favorizon Rektori Enver Hasani.
Faksimilin dhe notat e falsifikuara nga këta kameleonë –profesorë favorizues do ti botojmë në forumin tonë...

Më respekt,

Flori Bruqi

Prishtinë,28.09.2006.

Letra i postohet liderëve shqiptarë:
Agim Çekut
Ramush Haradinaj
Hashim Thaqit

Anëtarëve të Këshillit drejtues të UP-së.
Prof. as. Demë Hoti
Prof. dr. Abdullah Zejnullahu
Prof. dr. Isa Mustafa
Prof. dr. Hivzi Sojeva
Prof. dr. Dukagjin Pupovci
Prof. dr. Behxhet Mustafa
Prof. as. Haki Demolli
Prof. as. Basri Çapriqi
Prof. dr. Hivzi Muharremi
Anëtarët e Senatit nga radha e personelit akademik dhe joakademik

Prof.as. Demë Hoti
Destan Halimi Sipas detyrës zyrtare
Prof.as. Ramush Mavriqi Filozofik
Prof.dr.Anton Berishaj Filozofik
Prof.dr. Isa Elezaj SHMN
Prof.dr.Muhamet Bicaj SHMN
Prof.dr. Nuhi Rexhepi F.Filologjik
Prof.as.Sedat Kuçi F.Filologjik
Prof. as. Enver Hasani F.Juridik
Prof.as.Rexhep Gashi F.Juridik
Prof.dr. Sabahudin Komoni F.Ekonomik
Prof.dr. Selman Selmanaj F.Ekonomik
Prof.dr. Musa Stavileci Ndërt-Arkit.
Ass.mr.Bujar Bajqinovci Ndërt-Arkit.
Prof.dr. Luan Ahma F.Inxh.Elektronike
Prof.as.Ruzhdi Sefa F.Inxh.Elektronike
Prof.dr. Ismajl Gojani F.Inxh.Mekanike
Prof.dr.Fejzullah Krasniqi F.Inxh.Mekanike
Prof.dr. Isuf Dedushaj F.Mjekësisë
Prof.dr. Selvete Krasniqi ,Prorektore ne UP
Prof.i rreg. Ahmet Dërguti F.i Arteve
Prof.asc.Shyqri Galica F.i Arteve
Prof. as.. Shukri Fetahu F.Bujqësisë
Prof.as.Skender Kaçiu F.Bujqësisë
Prof. Dr. Kadri Berisha F.Xehet-Metalurgjik.
Prof.dr.Bajram Shabani F.Xehet-Metalurgjik.
Prof.dr. Mustafë Aliu F.Kult.Fizike
Prof.as.Hazir Salihu F.Kult.Fizike
Prof.as. Mejdi Elezi F. i Edukimit
Prof.as. Adem Hajdaraj F. i Edukimit
Prof.as.Muhamet Sadiku FSHAB-Pejë
Prof.dr. Shaban Shkololli FSHAB-Pejë
Prof.as. Avdi Salihu FSHTA-Mitrovicë
Prof.as.Hakif Zeqiri FSHTA-Mitrovicë
Mr.Razim Hoxha FSHTA-FERIZAJ
Prof.i Shl. Abdyl Koleci FSHTA-FERIZAj

Administrata e Universitetit

Esat Kelmendi Administrata qendrore

Haki Mjekiqi FSHMN

Anëtarët e Senatit nga radha e Studentëve
Elbasan Hoti-ex-officio F. Juridik
Shkëlzen Osmani F.Mjekësisë
Fidan Selimi F. Ekonomik
40 Mergim Lushtaku F. Filozofik
Zymber Ukaj F. Juridik
Xhevdet Pantina F. Arteve
Labinot Halilaj F. Ekonomik