Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e diel, gusht 20, 2006

Shkrimtari i mirenjohur Fatos Kongoli

Portret
Fatos Kongoli

--------------------------------------------------------------------------------

Shkrimtari i mirenjohur Fatos Kongoli


--------------------------------------------------------------------------------

Fatos Kongoli, u lind ne Elbasan ne vitin 1944. Ka studiuar per matematike, pjeserisht ne Pekin, pjeserisht ne Tirane, ku ka diplomuar ne vitin 1967. Ka punuar nje kohe te gjate si gazetar dhe redaktor ne Shtepine Botuese "Naim Frasheri".

Eshte autor i nje vargu librash. Shquhen sidomos romanet e tij te vleresuara nga lexuesi shqiptar dhe i huaj.

Pas pese romaneve te ciklit "Burgjet e kujteses" ("I humburi", "Dragoi i fildishte", "Endrra e Damokleut" dhe "Lekura e qenit"), qe e futen autorin ne klubin e elites se letrave shqipe, Fatos Kongoli befason perseri me nje roman te ri te quajtur "Te porta e Shen Pjetrit", i cili brenda nje jave ne Tirane eshte shitur ne 1200 kopje.