Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e hënë, gusht 21, 2006

BIL KLINTON –DËSHTOJ NË KEK?

Për sportin shqiptar në veçanti mund ti veçojmë në këtë shkrim sportistët :

Shaban Terrstena (fitues i medaljes se artë në lojërat olimpike në mundje ); Shaban Sejdiu(mundës);Xhevat Prekazi, Fadil Vokrri(futbollistë) Nazif Gashi, Mehmet Bogujevci, Xhevdet Peci ; Aziz Salihu(boksierët e klubit të Prishtina); Enver Idrizi,Ajvaz Berisha(karatistë) etj.

Kush është Aziz Salihu ?

Azizi lindi më 1. maja 1954 Gjatë kohës kur ishte boksier i KB Prishtina disa herë ishte kampion i Jugosllavisë. Ka marrë pjesë në Olipiadë ku ka prezentuar reprezentacionin Jugosllavë dhe është shpërblyer me medaljen e bronztë(Lojrat Olimpike XXIII, Los Anxheles 1984.).
Kush ishin fituesit e Lojrave Olimpike në vitin 1984 sipas web faqes: http://66.249.93.104/search?q=cache:gpfWsMVls5gJ:www.ibhof.com/ibhfoly.htm+aziz+salihu&hl=sq&ct=clnk&cd=12 janë sa vijon:
1984
Gold: Tyrell Biggs, USA
Silver: Francesco Damiani, Italy
Bronze: Aziz Salihu, Yugoslavia
Bronze: Robert Wells, Great Britain

Telegram ngushllimi i Aziz Salihut, drejtuar opinionit për vdekjen e Dr.Ibrahim Rugovës ,këti bokseri dhe klubit të tij po i kushton më sa duket bukur shumë Klubit të boksit Prishtina,gjegjsisht kryetarit të tij z.Aziz Salihu.

Citojmë nga web faqja virtuale teelgramin e Aziz Salihut sa vijon:

Aziz Salihu: Presidenti Rugova është i pazëvendësueshëm

Klubi i Boksit "Prishtina": Humbem njeriun e urtë, bujar, një President të zotin dhe mençur. Me këtë rast nuk keni humbur vetëm ju njeriun e shpirtit, por ka humbur e gjithë Kosova në momentet më vendimtare për Kosovën.Ai e përkrahu sportin kosovar, duke na mbështetur në të gjitha përpjekjet tona, për ta përfaqësuar në mënyrë të denjë sportin kosovar para syve të botës. Presidenti Rugova është i pazëvendësueshëm, thuhet në mesazhin e Aziz Salihut, kryetar.
http://www.trepca.net/2006/01/060123_deklarata_dhe_mesazhe_vdekja_presidentit_na_preku_thelle.htm
Më datën 4 gusht të këtij viti kryetari i Boks klubit “Prishtina” z.Aziz Salihu,dërgoj Korporatës Elektroenergjetike të Kosovës(KEK) një shkresë ku në mes tjerave bokseri i njohur kosovarë shkruan”Klubi i boksit”Prishtina” ,është klubi më I mire në Kosovë,me bokserë më cilësorë…Klubi I boksit }Prishtina”,dikur kishte një emër të madh në boksin kosovarë.Ky Klub sivjet më datën 8 shtator 2006 në Pallatin e Rinisë dhe Sportëve në prishtinë organizon turneun ndërkombëtarë të radhës më emrin e çliruesit të Kosovës:”Bill Klington”.Në ketë turne pritët të vijnë bokserët më të mire ndërkombëtarë nga Shqipëria,Bullgaria,Bosna dhe Hercegovina,Kroacia,Irlanda dhe disa Klube kosovare.
P[ër të realizuar këtë turne Aziz Salihu ,kërkon nga KEK-u dhe disa organizata tjera sponzorë për pagesën e premive të bokserëve(24 bokserë),delegatëve dhe gjyqtarëve që kushtojnë disa qindra mija euro.Por për fat të keq nga KEK-u në adresë të zotit Aziz Salihu erdhi letra e dates 8.9.2006 z. John Ashleu,drejtor –menaxher i KEK-ut më numër 4192 në të cilën REFUZOHET donacioni për nder të ditëlindjes së Bil Klingtonit ,më këto fjalë:
Citojmë:
Kosovo Energy Corporation J.S.G
Nr.4192 Date:08.08.06
Prishtina

To:Mr.Aziz Salihu
From:John Ashley
Managing Director of KEK

Dear Mr.Salih,

I refer to your request for sponsorship date 4/08/2006.
The KEK executive Board considered your request on its mecting of 7/08/2006,however due to the diffieult financial circumstances in the company we ars unable to assist you at this stage.

John Ashley
Managing Director

Azis Salihu i rezignuar sot në Byfenë e restorantit “Grand” Prishtina tha:”Vallë as KEK-u,PTK-ja dhe disa biznesmenë Kosovarë nuk kanë para të japin për Sportin Kosovarë dhe ditëndjen e të madhit Bil Klington?...
Të dashur lexues kudo që jeni,
Ti ndihmojmë Aziz Salihun ,që të mos pimë nja 3 ditë nga një kafe të mengjesit që në xh.ll. e tij më numër 1201001010131028 (Aziz Salihu,kryetar i BOX CLUB”Prishtina) xh.ll.që ndodhët në Banken e Re të Kosovës-Prishtinë ,ti ndihmohet këtij Klubi për organizmim e turneut ndërkombëtar “Bill Klinton”.

Prishtinë,21.08.2006. Mr.sci.Flori Bruqi


http://www.croatia.ch/sport/prilozi3/040513.php
Kurse materjali tjetër është shfrytëzuar nga faqet virtuale:
www.olympic.it/italian/event/id_27296/year_1984 -
http://www.olympic.it/english/event/id_27296/year_1984
http://www.databaseolympics.com/players/playerpage.htm?ilkid=AZIZSAL01
http://www.databaseolympics.com/country/countrypage.htm?cty=YUG
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=187098
http://www.okscg.org.yu/i12301.htm
http://www.ibhof.com/ibhfoly.htm