Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e hënë, qershor 05, 2006

Leter nga Amerika

From : Bruqi Flori
Sent : Monday, June 5, 2006 9:21 PM
To : VanChristo@frosina.org, Vladi@Frosina.org, bruqi-flori@hotmail.com
Subject : Pershendetje nga zemra per te madherishmin Van Christo!


Go to previous message | Go to next message | Delete | Inbox
I dashuri Van Christo,

Kam kënaqësinë t’ju përshëndes dhe t’ju përgëzoj për forumin shume te mirëpritur me informacione te larmishme nga e terë bota, e posaçërisht nga trojet tona etnike.

Me ju thënë te drejtën unë çdo here i përcjelle me ëndje informacionet e forumin tone www.frosina.org ,çka lirshëm mund te përgëzoje për korrektësinë Tuaj dhe sinqeritetin e moderatorëve në forumin virtual http://www.frosina.org.

Kontributi i juaj vlerësohet shumë ne vendin tim ,sidomos gjatë shpërnguljes më dhunë të shqiptarëve nga Kosova(mars-maj 1999).Poashtu vend të spikatur zë edhe modestia e juaj në afirmimin e historisë,kulturës së shkencës tonë të begatë shqiptare në veçanti dhe botërore në tërësi.

Rëndësi të veçantë ka forumi frosina.org në informimin e mërgatës tonë në diasporë si dhe informimin e shqiptarëve në trojet etnike nëpërës këtij forumi ,forumit art-cafe si dhe radiodifuzioneve VOA,BBC,DW etj(shqip) që bejnë informacione të nduarduarta për historinë tonë të lavdishme.

Në fund s’më ka mbetur gjë tjetër përpos që të përgëzoj dhe t’ ju urojë shëndet familjar!
Sinqerisht,

Flori Bruqi

Prishtinë,5.6.06.


From : Van Christo
Sent : Monday, June 5, 2006 8:03 PM
To : "Bruqi Flori"
Subject : RE: Kush eshte Van Sotir Christo ?


My dear colleague Bruqi Flori:
Thank you for posting my biography which was a very pleasant surpise!
However, because it is an old biography, I have taken the liberty of sending
you below a copy of my interview in Bota Sot in 2004 because it also
describes the 3 major awards that Frosina won for its WebSite
www.frosina.org. Naturally, I'm proud that our Albanian-oriented WebSite
has been noticed by non-Albanians who believed the Frosina WebSite was
worthy of such recognition!

I'm also proud of the fact that the Bota Sot interview also mentions that I
was nominated to be Ambassador to Albania by Senator John Kerry and several
other congressmen in 1996. I believe I am the first person of Albanian
origin to have ever been nominated for a U.S. ambassadorial post.
Shume te fala,
Van Christo