Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e shtunë, prill 15, 2006

Leter e hapur z.Veton Surroi

Date: Sat, 15 Apr 2006 04:11:48 -0700 (PDT)
From: "Flori Bruqi"

Yahoo! DomainKeys has confirmed that this message was sent by yahoo.com. Learn more
Subject: Flori Bruqi:"Shen"Vetoni ia fale "Shen-Ate"Saves 800 ha toke

To: art-cafe@alb-net.com, floribruqi@yahoo.com, bruqi-flori@hotmail.com
Veton Surroi ia falë tokën shqiptare Manastirit të Deçanit

“SHËN” VETONI IA FALË “SHËN-ATË” SAVËS 800 HEKTARË TOKËNuk janë të rralla vizitat e politikajve tanë në vende të ndryshme të Kosovës.
Ata nuk ngurrojnë ti vizitojnë Kisha dhe Manastire serbe.Si dukët disa syrësh akoma e ëndërrojnë vëllazërim-bashkimin. Dhe nga malli i vizitojnë edhe institucionet kishtare.Pse jo Veton Surroi është politikani më i pasur në Kosovë më rreth 40 milion euro.C’është absurde në këto vizita ,pa kurrfarë kompetencash,as dokumenti mbi tapitë e tijë,vendimin absurd të Zotit Petersen,e tamirë njëfarë Veton(Rexhai)Surroi,i cili pa fije turpi për poena politikë bën një lloj shou në Deçan, ku edhe falë rreth 800 hektarë toka shqiptare- Manastirit të Deçanit. Vallë,athua,babai i tij Rexhai ja paska lënë këtë tokë trashëgim të birit,që ky të,bejë ç’të dojë më ketë tokë !... Ky veprim i tijë do të thotë edhe një shpërngulje paqësore nga trualli etnikë.
Unë si Deçanas më bashkëvendasit e mijë një gjë të tillë kurrë s’do ta pranojmë.Sepse të falësh toka buke si në Mesjetë apo në kohën e Ali Bungut-kishave slave ,është mëkati më i madh prej gjaku të derdhur të mija luftëtarëve të UCK-së …Marrja e Tokës nga banorët e varfër Deëanas është edhe një turp i papresedan i Qeverinë dhe kreut të Kosovës.
Kjo tokë e “falur” do t’i mallkojë këta surogat dhe kush e di se çdo të bejë Zoti më ta.
Dhe krejt në fund ,para definimit të Statusit të Ksoovës është e nevojshme që njerëzit e tillë si Vetoni të largohët nga grupi negociatorë si dhe nga skena politike kosovare!
Për veprimet e tilla ju herët apo vonë duhët të përgjigjëni para popullit.
Qeveria e Kosovës,udhëheqësit e sajë politikë e kanë për obligim ta ruajnë token stërgjyshërore dhe të mirat e Kosovës e jo të bëhët pazarlleqe dhe allashvereshe tjera në emër të Statutit.
Mendoj se Amerika ,e asë ndonjë shtet tjetër në Evropë nuk do t’ia falte asnjë pëllambë toke askujt ,pa marrë parasysh çmimin e sajë.
Pse në Kosovë luhët një lojë e tillë ?
Kthjellohu o Veton djali.Apo shko e behu ambasadorë i Beogradit ,e pastaj fol e fal Toka të huaja, e jo toka të Kosovës!


Prishtinë,15 prill 2006. Flori Bruqi