Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e premte, mars 31, 2006

Leter nga Amerika

List: Art-Cafe
[Art-Cafe] Flori Bruqi:Shkrimtari Alban Kraja lirohet nga aktakuza
Bruqi Flori bruqi-flori at hotmail.com
Thu Mar 30 11:51:55 EST 2006

Previous message: [Art-Cafe] Talibaneve tane ne Shkoder u duhet treguar vendi sa nukeshte vone...
Next message: [Art-Cafe] Te dashur bashkeatdhetare
Messages sorted by: [ date ] [ thread ] [ subject ] [ author ]

--------------------------------------------------------------------------------

NË VEND TË PËRKUJTIMIT

Më 5 dhjetor 2005 në Siqevë të Klinës(Kosovë), në praninë e farefisit,
kolegëve dhe shumë qytetarëve të tjerë, është varrosur në shtëpinë e tij të
përjetshme boemi , gazetari, poeti ,ushtari i UCK-së z.Tahir Desku i cili më
3 dhjetor 2005 humbi jetën në një aksident të rëndë trafiku, në rrugën
Prishtinë- Pejë afër Kroit të Mbretit. Me rastin e vdekjes së Tahir Deskut,
kryeministri i Kosovës, Mr.sc. Bajram Kosumi, i ka dërguar një telegram
ngushëllimi familjes Desku.
Kurse Ndue Hila nga Detroidi i Amerikës thot[ në telegramin e tij :"Mesuam
lajmin e ndarjes nga jeta te shkrimtarit,reporterit te UCK-se ,trimit
kosovar Tahir Desku i cili duke u gdhire dita e diele pra te shtunen ne oren
02 ne rrugen Prishtine-Peje tek Kroi i Mbretit, ka humbur jeten.
Me kete raste ngushdhime familjes se tij e cila ka humbur njeriun e zemres ,
shoket bashkeluftetarin, Kosova shkrimtarin dhe reporterin e saj te
nderuar"...

Tahiri kishte shumë shokë dhe shoqe,do të veçoja disa si fjala vjen:Hajdar
Fejzullahu,Flori Bruqi,Adem Gashi,Iljaz Prokshi,Zeqir Berdynaj,Fatime Ahmeti
,Azem Vllasi, e qindra të tjerë...Por ja Tahiri ka patur edhe shumë miq
tjerë gjatë qendrimit të tij në Amerikë ,si fjala vjen Chantell Van Erbe'...
si dhe më disa diplomat Tahiri ishte mik gjatë luftës çlirimtare ...
Tahiri nuk është më në mesin tonë...Shumkush shpejt e harrojë...Por vepra e
tij letrare ,patriotike nuk do të harrohet nder mote.Ajo do të valvitët si
flamuri më shqiponjën dykrenshe të cilën Tahiri e deshi aqë shumë.
Faleminderit zoti Chantell Van Erbe!
Faleminderit miku ynë i mirë që na përkujtove Tahirin tonë të madh si
njeri,poet,luftëtarë dhe boem...

Miqësisht të përshëndes unë shoku i ngushtë i Tahir Deskut,

Flori Bruqi

Tel/fax:++381-38-516-064
E-mail:floribruqi at yahoo.com
E-mail:bruqi-flori at hotmail.com
Str.Velania 2/7 nr.63
10010 Prishtina/Kosova
>From: Chantell Van Erbe'
>Reply-To: Art-Cafe prane jush
>To: art-cafe at alb-net.com
>Subject: [Art-Cafe] Flori Bruqi:Shkrimtari Alban Kraja lirohet nga aktakuza
>Date: Wed, 29 Mar 2006 12:59:29 -0500
>
> --- Art-Cafe: Kafeja virtuale e shqiptareve ---
>
>


>Hello Flori,
>
>I saw your article on Tahir Desku. Unfortunately, I do not speak Albanian.
>I was curious on the life of Mr. Desku as a poet, an author, soldier and a
>journalist. Can you please tell me more about him? I read in an American
>paper that he recently died in December 2005. How did he die? I would
>appreciate your time. Thank you so much.
>
>Best,
>Chantell
>
>http://www.chantellvanerbe.com


>______________________________________________________________
> Art-Cafe : Miresevini te gezojme sebashku.

_________________________________________________________________
FREE pop-up blocking with the new MSN Toolbar – get it now!
http://toolbar.msn.click-url.com/go/onm00200415ave/direct/01/
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: tahir_desku1.jpg
Type: image/pjpeg
Size: 344794 bytes
Desc: not available
Url : http://www.alb-net.com/pipermail/art-cafe/attachments/20060330/820c85f2/tahir_desku1-0001.bin