Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e premte, mars 31, 2006

Humaniteti ne peshoje

Art-Cafe] Leter e hapur Ministrit te Shendetesise
Promo Promovuesi promovuesi at hotmail.com
Wed Mar 29 12:43:19 EST 2006

Previous message: Θέμα: [Art-Cafe] Rasti i vog?lushit Aleks : nr. i llogaris? tep?r urgjent!
Next message: [Art-Cafe] Flori Bruqi:Shkrimtari Alban Kraja lirohet nga aktakuza
Messages sorted by: [ date ] [ thread ] [ subject ] [ author ]

--------------------------------------------------------------------------------

Edhe une mendoj qe dicka duhet bere per te shpetuar kete femije dhe te hapet
nje llogari bankare. Por ne ate leter nuk pashe asnje rekomandim se cfare
duhet te beje Ministri/Ministria, pervec kritikave dhe lutjeve (po per
cfare?). Ndoshta s'e kam kapur, nese ky eshte rasti, kerkoj falje.

Pra, cfare kerkohet e cfare duhet bere qe ky femije te shpetoje? Te mbahet
gjithe jeten ne spital?

Gjithashtu, nuk po kursehem, por me vjen me te vertete cudi qe te gjitha
ndihmat financiare priten nga emigrantet si ne. Me sa di une, ne Shqiperi
eshte krijuar nje shtrese mjaft e pasur, midis tyre edhe milionere (jo ne
Leke, por Euro). Nuk do ishte mire te fillonin te jepnin dicka ata te paret?


>Z.Simsia , si gjithmone, ju falenderoj per sensibilizimin dhe per kete lajm
>qe duhet ta marrim shume seriozisht..Z.Bruqi dhe Bazhaku, si nene e tre
>femijeve qe ndjej se sa dhemb femija jot, gjithashtu ju falenderoj per
>angazhimin tuja.E mbeshtes lkkete thirrje dhe jam prane familjes se Aleksit
>te vogel, ne keto dite te veshtira per te ndihmuar te voglin e tyre te
>jetoje normalisht.
>Te gjithe e dime se nje familje normale shqiptare nuk ka mundesite
>financiare..,
>
>mendoj s ene qe jetojme jashte duhet t epunojme ne disa plane.Se apri sipas
>sugjerimit te Floriut, ju lutem dikush en tirnae, te kontaktoje urgjentisht
>familjen te hape nmje LLOGARI BANKARE ne nje banke me kredibilitet
>Suggjeroj RAIFESSEN pasi ne te gjithkush nga ne mund t exhiroje te holla..
>Nderkohe bej thirrje shoqatave shqiptyare ne europe ose ne Amerike te
>kontaktojne me spitale apo em klinika qe t emarrin eprsiper kete rast dhe
>te veprohet sa me shpejt..ne te gjtihe kemi mundesine t endihmojme, sado
>pak qofte vlera.,.besoj se ne se ka nje shteg kurimi jashte, atehere le t
>emndihmojme...
>Ju lutem miq ne Tirane, kontaktoni dhe na tregoni numrin e llogarise
>bankare...si dhe diagnozen e plote te femijes...
>
>me dhimbje dhe me lutje per shendetin e Aleksit te vogel...
>merita
>
>
>
>
>
> Zotit P. Simsia
>
>
>
> >
> > Duke ju p?rg?zuar p?r k?t? sensibilizim n? list?n ton?, doja t'ju
> >pyesnja n? se
> > ?sht? d?rguar kjo let?r n? kabinetin e ministrit t? Sh?ndet?sis??
> >D?rguar apo jo, un? mendoj q? t? b?jm? ?ka t? jet? e mundur q? letra t?
> >shkoj? dhe t? v?m? firmat tona ose ta firmosim si List?.
> >
> > Gjith? pjes?tar?ve t? ArtCafe
> >
> > Nuk mund dhe nuk duhet t? vdes? nj? f?mij?, vet?m pse nj? minist?r
> >sh?ndet?sie nuk e ka kok?n n? vend. ?far? do t? b?nte tjet?r ky
> >institucion, n?se nuk do t? merrte masat p?r t'i ofruar ndihm?n e
>nevojshme
> >nj? qytetari n? rrezik eminent p?r jet?n, p?r m? tep?r nj? f?mije! E
> >v?rteta ?sht? se raste t? nj? emergjence t? lart? ka gjith?nj?, por
>secila
> >duhet par? me p?rpar?sin? q? i takon. Gjith?sesi nuk mund t? jepet e nuk
> >mund t? mbahet nj? q?ndrim total indiferent, q? d?shmon edhe p?r munges?
>t?
> >lart? p?rgjegj?sie.
> >
> > Edhe dje kishte nj? artikull n? nj? tjet?r list? p?r k?t?t vog?lush t?
> >pafat. Autori b?nte thirrje p?r ndihm?. Dakord, kush nuk do t? jepte
>di?ka
> >p?r nj? f?mij? n? k?t? pik? halli. Por donacionet n? k?t? rast sh?rbejn?
> >vet?m p?r t? ndihmuar sadopak.Nd?sa zgjidhjen duhet ta marr? p?rsip?r
> >shteti.Prandaj ka nj? shtet, prandaj paguhen taksa, q? k?to t? ardhura t?
> >p?rdoren edhe p?r urgjenca t? k?tij lloji.
> >
> > Me k?t? rast, u rekomandoj personave q? jan? n? korent t? k?tij
> >problemi, t? v?n? n? dispozicion nj? num?r llogarie t? familjes, q? t'i
> >jepet mund?sia konkrete secilit q? ka mendimin t? dhuroj? di?ka p?r
> >vog?lushin Aleks. N?nvizoj se nj? numur llogarie n? em?r t? prind?rve t?
> >f?mij?s do t? ishte zgjidhja m? e mir?, nj? siguri e plot? p?r t? shkuar
> >parat? n? vendin e vet.
> >
> > I uroj Aleksit t? vog?l sh?rim t? shpejt?!
> >
> > dilaver baxhaku
> >
> >
> >
> >Panodi2802 at aol.com ha scritto:
> > --- Art-Cafe: Kafeja virtuale e shqiptareve ---
> >
> > Leter e hapur Ministrit te Shendetesise Shqiptare.
> >
> >
> > Zoti Minister i Shendetesise Shqiptare!
> > Si njeri me ndjenja qe jetoj ne planetin Toke, si qytetar i Republikes
> >se Shqiperise, si qytetar i vendit me demokratik ne bote qe jam dhe
>jetoj,
> >ne Sh.B.A., si baba i dy femijeve te mij, po j'u drejtohem juve,
> >bashkeatdhetarit tim, qe keni marre apo j'u kane ngarkuar nje detyre te
> >rendesishme shteterore te drejtoni nje institucion ne sherbim te
>shendetit
> >te bashkeqytetareve te tu, Minister i Shendetesise i Republikes se
> >Shqiperise.
> > Vendosa t'ju drejtohem me kete leter te hapur me dhimbjen dhe
>indinjaten
> >time duke u njohur me nje pergjigje tuajen te diteve te fundit, sa e
> >cuditeshme aq edhe e pabesuar, dhene nje femije pacient qe lufton me
> >vdekjen per jeten dhe te ardhmen e jetes se tij.
> > Pergjigjja juaj zoti Minister per pacientin vogelush Aleks Zefi nga
>nje
> >fshat i Reshenit qe jeton dhe do te jetoje gjithe jeten e tij me solina
>per
> >ta furnizuar zemren e tij me okigjen eshte me teper se fyese.
> > E kujt tjeter ky vogelush do t'i kerkonte ndihme se shtetit te tij,
> >qeverise se vendit te tij?
> > Ajo pergjigje zoti Minister i shendetesise Shqiptare e dale nga goja
> >juaj, nga institucioni me i larte i Shendetesise Shqiptare te shqeteson,
> >madje te revolton.
> > Dy prinder te vuajtur dhe te pafate, qe ne nje kohe shume te shkurter
> >vdekja e pameshirshme iu ka rrembyer dy femijet e tjere te mitur,
>vellezer
> >te Aleksit, po presin me ankth dhe frike cdo dite trokitjet e vdekjes
> >mizore qe t'i rrembeje edhe Aleksin e urte dhe te pafaj, Aleksin engjell.
> > Dy prinder, zoti minister, po j'u shtrijne doren e ndihmes, te
>meshires
> >kristiane, nese do ta quaja keshtu, po ngrejne zerin e tyre me dhimbjen e
> >prindit per femijen, per t'i shpetuar jeten (mendo z. minister, dy
>prinder
> >j'u quajne perendi, per t'i shpetuar jeten e femijes se tyre) po kerkojne
> >ndihmen tuaj, ndihmen e shtetit dhe qeverise se shtetit te tyre ku ata
> >jetojne.
> > Zoti Minister!
> > Nuk e di dhe nuk mund ta kuptoj, ne c'gjendje dhe ne c'kushte jeni
> >ndodhur, kur keni marre nje vendim te tille, t'i pergjigjeni jetes se
> >femijes Aleks Zefi!
> > Si mund te dale nje pergjigje e tille nga goja e nje ministri
> >shendetesie, qe nje femije, i cili nuk eshte me shume se gjashte vjec te
> >jetoje gjithe jeten e tij me solina furnizim oksigjeni ne nje fshat malor
> >te Shqiperise, per vete kushte qe eshte Shqiperia e sotme.
> > Ne nje kohe kur mungesa e energjise elektrike pushton kryeqytetin
> >Tirane, a mund te mendohet se cfare energji elektrike do kete ai fshat
> >malor ku jeton vogelushi i mire fatkeq, qe semundja e tij e lejon te
>levize
> >vetem kater metra?!
> > Eshte qesharake ajo "ndihme" qe i afroni Ju pacientit te vogel.
> > Zoti Minister!
> > Pergjigjja juaj ndaj jetes dhe te ardhmes se vogelushit Aleks Zefi nuk
> >eshte nje deklarate e shpejtuar dhe e pamenduar e dale nga goja e
>ministrit
> >te shendetesise. (Minister i Shendetesise! Sa jetesore, shpresedhenese
>dhe
> >humanitare tingellon kjo fjale!) Ajo eshte nje pergjigje deklarate e
> >menduar dhe e studiuar dhe, sipas te menduarit dhe te studiuarit tuaj, me
> >lejoni t'ju them zoti minister, JENI GABIM.
> > Ju personalisht, si Minister i Shendetesise Shqiptare beni pjese ne
> >kabinetin e Qeverise Shqiptare.
> > Ju pyes: E keni shtruar per diskutim valle kete shqetesim ne Keshillin
>e
> >Ministrave ne prani edhe te vete Kryeministrit te Shqiperise? Nuk besoj
>ta
> >keni bere nje gje te tille, ndryshe nuk do ishte ajo pergjigje nga ana
> >juaj, ne nje kohe, kur mjekesia shqiptare nuk eshte e afte te sheroje
> >pacientet e saj (nuk e kam fjalen per pacientet president, kryeminister,
> >ministra dhe ata qe i rrethojne, sepse, per nje sperdredhje damari ne
>dore
> >apo shembje te gjurit, shteti menjehere eshte i gatshem dhe i afte t'i
> >dergoje ata "paciente" ne spitalet e huaja.
> > Nuk eshte aq i varfer Shteti Shqiptar, zoti Minister i Shendetesise,
>sa
> >te mos kete mundesite per ta kuruar ate femije dhe shume te tjere si ai,
>qe
> >kane fatin e tij ne spitalet e huaja.
> > Zoti Minister i Shendetesise Shqiptare!
> > Ju lutem, zhvisheni per nje cast "kostumin" tuaj te ministrit dhe
>vishni
> >"kostumin" e prindit, pastaj merrni mundimin t'i pergjigjeni pacient
> >vogelushit Aleks Zefi dhe prinderve te tij.
> > Zoti Minister i Shendetesise! Nese pergjigjja deklarate e juaja ka
>qene
> >e shpejtuar dhe e pamenduar, j'u bej thirrje si bashkeatdhetari juaj, si
> >qytetar i ketij vendi dhe atij vendi qe jam, si prind, si njeri, si baba
>i
> >femijeve te mij... ta korrigjoni dhe te veproni sa me shpejte per ta
> >ndihmuar vogelushin Aleks dhe prinderit e tij te pafat, te pafajshem dhe
> >zemer perveluar.
> > Shpresoj!
> >
> > Shpresoj i dashur Aleks, qe Shteti Shqiptar te ndihmoje sa me pare!
> >
> > Me respekt
> > Pierre-Pandeli Simsia
> > Nju Jork, Sh.B.A.
> >
> >
>
>
>This e-mail is sent to you from Merita B-McC
>e-mails: jmrome94 at aol.com or albanianw at yahoo.com
>web:www.writingmerita.blogspot.com
>www.groups.yahoo.com/group/botaegruasshqiptare
>-------------- next part --------------
>HTML attachment scrubbed and removed
>
>------------------------------
>
>Message: 3
>Date: Wed, 29 Mar 2006 06:32:44 -0800 (PST)
>From: evisa gjini
>Subject: Re: [Art-Cafe] Zotit Baxhaku Leter e hapur Ministrit te
> Shendetesise Shqiptare
>To: Art-Cafe prane jush
>Message-ID: <20060329143244.90176.qmail at web52713.mail.yahoo.com>
>Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
>
>Pershendetje,
> nqse do te shkoni ke website i min se shendetesise, keni edhe emailin e
>ministrit.
> Por ideja e nje llogarie bankare ku te gjithe mund te kontribojme eshte
>shume e mire. Une po pres....
>
> Evisa
>
>Panodi2802 at aol.com wrote:
> --- Art-Cafe: Kafeja virtuale e shqiptareve ---
>
> Zoti Baxhaku.
> Kjo leter nuk eshte derguar ne kabinetin e Ministrit te Shendetesise,
>sepse nuk kam adresat elektronike per t'i derguar, por, meqenese kjo leter
>e hapur eshte shperndare ne disa lista te ndryshme ne Internet, besoj se do
>shkoje edhe ne veshin e ministrit ne fjale.
> Mendimi juaj dhe i imi i para disa diteve se, jo vetem ta nenshkruajme,
>por edhe te ndihmojme vogelushin Aleks me aq sa mundemi, nese eshte hapur
>ndonje llogari bankare, neqoftese shteti shqiptar nuk do te beje dicka per
>jeten e tij.
> Cilido te jete nismetar per nje liste ne Internet, jam i gatshem te
>ndihmoj dhe te nenshkruaj.
> Me respekt
> Pierre-P.Simsia
>
> In a message dated 2006-03-29 6:44:44.PD Eastern Standard Time,
>dbaxhaku at yahoo.it writes:
> --- Art-Cafe: Kafeja virtuale e shqiptareve ---
>
>
>
> Zotit P. Simsia
>
> Duke ju p?rg?zuar p?r k?t? sensibilizim n? list?n ton?, doja t'ju
>pyesnja n? se
> ?sht? d?rguar kjo let?r n? kabinetin e ministrit t? Sh?ndet?sis??
>D?rguar apo jo, un? mendoj q? t? b?jm? ?ka t? jet? e mundur q? letra t?
>shkoj? dhe t? v?m? firmat tona ose ta firmosim si List?.
>
> Gjith? pjes?tar?ve t? ArtCafe
>
> Nuk mund dhe nuk duhet t? vdes? nj? f?mij?, vet?m pse nj? minist?r
>sh?ndet?sie nuk e ka kok?n n? vend. ?far? do t? b?nte tjet?r ky
>institucion, n?se nuk do t? merrte masat p?r t'i ofruar ndihm?n e nevojshme
>nj? qytetari n? rrezik eminent p?r jet?n, p?r m? tep?r nj? f?mije! E
>v?rteta ?sht? se raste t? nj? emergjence t? lart? ka gjith?nj?, por secila
>duhet par? me p?rpar?sin? q? i takon. Gjith?sesi nuk mund t? jepet e nuk
>mund t? mbahet nj? q?ndrim total indiferent, q? d?shmon edhe p?r munges? t?
>lart? p?rgjegj?sie.
>
> Edhe dje kishte nj? artikull n? nj? tjet?r list? p?r k?t?t vog?lush t?
>pafat. Autori b?nte thirrje p?r ndihm?. Dakord, kush nuk do t? jepte di?ka
>p?r nj? f?mij? n? k?t? pik? halli. Por donacionet n? k?t? rast sh?rbejn?
>vet?m p?r t? ndihmuar sadopak.Nd?sa zgjidhjen duhet ta marr? p?rsip?r
>shteti.Prandaj ka nj? shtet, prandaj paguhen taksa, q? k?to t? ardhura t?
>p?rdoren edhe p?r urgjenca t? k?tij lloji.
>
> Me k?t? rast, u rekomandoj personave q? jan? n? korent t? k?tij
>problemi, t? v?n? n? dispozicion nj? num?r llogarie t? familjes, q? t'i
>jepet mund?sia konkrete secilit q? ka mendimin t? dhuroj? di?ka p?r
>vog?lushin Aleks. N?nvizoj se nj? numur llogarie n? em?r t? prind?rve t?
>f?mij?s do t? ishte zgjidhja m? e mir?, nj? siguri e plot? p?r t? shkuar
>parat? n? vendin e vet.
>
> I uroj Aleksit t? vog?l sh?rim t? shpejt?!
>
> dilaver baxhaku
>
>
>
>Panodi2802 at aol.com ha scritto:
> --- Art-Cafe: Kafeja virtuale e shqiptareve ---
>
> Leter e hapur Ministrit te Shendetesise Shqiptare.
>
>
> Zoti Minister i Shendetesise Shqiptare!
> Si njeri me ndjenja qe jetoj ne planetin Toke, si qytetar i Republikes
>se Shqiperise, si qytetar i vendit me demokratik ne bote qe jam dhe jetoj,
>ne Sh.B.A., si baba i dy femijeve te mij, po j'u drejtohem juve,
>bashkeatdhetarit tim, qe keni marre apo j'u kane ngarkuar nje detyre te
>rendesishme shteterore te drejtoni nje institucion ne sherbim te shendetit
>te bashkeqytetareve te tu, Minister i Shendetesise i Republikes se
>Shqiperise.
> Vendosa t'ju drejtohem me kete leter te hapur me dhimbjen dhe indinjaten
>time duke u njohur me nje pergjigje tuajen te diteve te fundit, sa e
>cuditeshme aq edhe e pabesuar, dhene nje femije pacient qe lufton me
>vdekjen per jeten dhe te ardhmen e jetes se tij.
> Pergjigjja juaj zoti Minister per pacientin vogelush Aleks Zefi nga nje
>fshat i Reshenit qe jeton dhe do te jetoje gjithe jeten e tij me solina per
>ta furnizuar zemren e tij me okigjen eshte me teper se fyese.
> E kujt tjeter ky vogelush do t'i kerkonte ndihme se shtetit te tij,
>qeverise se vendit te tij?
> Ajo pergjigje zoti Minister i shendetesise Shqiptare e dale nga goja
>juaj, nga institucioni me i larte i Shendetesise Shqiptare te shqeteson,
>madje te revolton.
> Dy prinder te vuajtur dhe te pafate, qe ne nje kohe shume te shkurter
>vdekja e pameshirshme iu ka rrembyer dy femijet e tjere te mitur, vellezer
>te Aleksit, po presin me ankth dhe frike cdo dite trokitjet e vdekjes
>mizore qe t'i rrembeje edhe Aleksin e urte dhe te pafaj, Aleksin engjell.
> Dy prinder, zoti minister, po j'u shtrijne doren e ndihmes, te meshires
>kristiane, nese do ta quaja keshtu, po ngrejne zerin e tyre me dhimbjen e
>prindit per femijen, per t'i shpetuar jeten (mendo z. minister, dy prinder
>j'u quajne perendi, per t'i shpetuar jeten e femijes se tyre) po kerkojne
>ndihmen tuaj, ndihmen e shtetit dhe qeverise se shtetit te tyre ku ata
>jetojne.
> Zoti Minister!
> Nuk e di dhe nuk mund ta kuptoj, ne c'gjendje dhe ne c'kushte jeni
>ndodhur, kur keni marre nje vendim te tille, t'i pergjigjeni jetes se
>femijes Aleks Zefi!
> Si mund te dale nje pergjigje e tille nga goja e nje ministri
>shendetesie, qe nje femije, i cili nuk eshte me shume se gjashte vjec te
>jetoje gjithe jeten e tij me solina furnizim oksigjeni ne nje fshat malor
>te Shqiperise, per vete kushte qe eshte Shqiperia e sotme.
> Ne nje kohe kur mungesa e energjise elektrike pushton kryeqytetin
>Tirane, a mund te mendohet se cfare energji elektrike do kete ai fshat
>malor ku jeton vogelushi i mire fatkeq, qe semundja e tij e lejon te levize
>vetem kater metra?!
> Eshte qesharake ajo "ndihme" qe i afroni Ju pacientit te vogel.
> Zoti Minister!
> Pergjigjja juaj ndaj jetes dhe te ardhmes se vogelushit Aleks Zefi nuk
>eshte nje deklarate e shpejtuar dhe e pamenduar e dale nga goja e ministrit
>te shendetesise. (Minister i Shendetesise! Sa jetesore, shpresedhenese dhe
>humanitare tingellon kjo fjale!) Ajo eshte nje pergjigje deklarate e
>menduar dhe e studiuar dhe, sipas te menduarit dhe te studiuarit tuaj, me
>lejoni t'ju them zoti minister, JENI GABIM.
> Ju personalisht, si Minister i Shendetesise Shqiptare beni pjese ne
>kabinetin e Qeverise Shqiptare.
> Ju pyes: E keni shtruar per diskutim valle kete shqetesim ne Keshillin e
>Ministrave ne prani edhe te vete Kryeministrit te Shqiperise? Nuk besoj ta
>keni bere nje gje te tille, ndryshe nuk do ishte ajo pergjigje nga ana
>juaj, ne nje kohe, kur mjekesia shqiptare nuk eshte e afte te sheroje
>pacientet e saj (nuk e kam fjalen per pacientet president, kryeminister,
>ministra dhe ata qe i rrethojne, sepse, per nje sperdredhje damari ne dore
>apo shembje te gjurit, shteti menjehere eshte i gatshem dhe i afte t'i
>dergoje ata "paciente" ne spitalet e huaja.
> Nuk eshte aq i varfer Shteti Shqiptar, zoti Minister i Shendetesise, sa
>te mos kete mundesite per ta kuruar ate femije dhe shume te tjere si ai, qe
>kane fatin e tij ne spitalet e huaja.
> Zoti Minister i Shendetesise Shqiptare!
> Ju lutem, zhvisheni per nje cast "kostumin" tuaj te ministrit dhe vishni
>"kostumin" e prindit, pastaj merrni mundimin t'i pergjigjeni pacient
>vogelushit Aleks Zefi dhe prinderve te tij.
> Zoti Minister i Shendetesise! Nese pergjigjja deklarate e juaja ka qene
>e shpejtuar dhe e pamenduar, j'u bej thirrje si bashkeatdhetari juaj, si
>qytetar i ketij vendi dhe atij vendi qe jam, si prind, si njeri, si baba i
>femijeve te mij... ta korrigjoni dhe te veproni sa me shpejte per ta
>ndihmuar vogelushin Aleks dhe prinderit e tij te pafat, te pafajshem dhe
>zemer perveluar.
> Shpresoj!
>
> Shpresoj i dashur Aleks, qe Shteti Shqiptar te ndihmoje sa me pare!
>
> Me respekt
> Pierre-Pandeli Simsia
> Nju Jork, Sh.B.A.