Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e enjte, janar 12, 2006

Politikanët kërkojnë nga Merkel fjalë të qarta për Guantanamon

Politikanët kërkojnë nga Merkel fjalë të qarta për Guantanamon

Berlin: Politikanë të qeverisë dhe opozitës kanë kerkuar nga kancelarja gjermane Angela Merkel që në vizitën e saj në SHBA të bëjë kërkesa të qarta lidhur me respektimin e të drejtave të njeriut. Zvpresidenti i parlamentit Wolfgang Thierse i beri apel Merkelit në gazeten "Leipziger Volkszeitung", që në takimin me Bushin të diskutojë direkt për kampin e të burgosurve në Guantanamo. Merkel duhet ta bëjë të qartë, se kampi në Kubë nuk mund të qëndrojë perjetë. Edhe ministri i brendshëm Wolfgang Schäuble u shpreh për mbylljen e kampit. Merkel shkon sot për herë të parë në Uashington.

http://www2.dw-world.de/albanian/lajmet/3.151007.1.html