Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e enjte, janar 12, 2006

Lirohet në Turqi Ali Agça

Lirohet në Turqi Ali Agça atentatori i papës Gjon Pali II

Stamboll: Atentatori i papës Mehmet Ali Agça, lirohet sot me vendim gjyqi në Turqi. 48 vjeçari pat plagosur rëndë Papën, më 13 maj 1981 në Sheshin e Shën Pjetrit. Në vitin 2000 ai iu dorëzua Turqisë për një vrasje që kishte kryer më parë ndaj një gazetari. Në Itali me dëshirën e Papës ai do të falej pas 19 vjetësh burgim. Rrethanat e vërteta dhe motivet e atentatit konsiderohen edhe sot të pasqaruara.

http://www.dw-world.de