Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e mërkurë, dhjetor 07, 2005

Flori - Press

QKUK-Rrezik permanent per shendetin e njeriut nga bakteria Stafilokok

From : Flori Bruqi
Sent : Wednesday, December 7, 2005 1:52 PM
To : art-cafe@alb-net.com, Skender.Berisha@ks-gov.net, samirexhepi@hotmail.com, skenderberisha@hotmail.com, ramadanhalimi@hotmail.com, ramizlivoreka@yahoo.com, shehuengjell@hotmail.com, shgalica@hotmail.com, pallekaj@yahoo.com, njazishala@yahoo.com, naser.rugova@ks-gov.net, n_adem@yahoo.com, miftarelshani35@yahoo.com, Afrim.Loku@balkans.Halliburton.com, ktraboini@msn.com, jahja.lluka@ks-gov.net, ibrahimtershnjaku@yahoo.com, i_prokshi49@hotmail.com, deho52@yahoo.com, dautgorani@hotmail.com, Shaip.Gashi@osce.org, blertag@gmail.com, g.ajgeraj@bluewin.ch, valbona.fejzullahu@balkans.halliburton.com, enver_hasani@yahoo.com, b_elezi@hotmail.com, durakzyrapi885@hotmail.com, dr_nazif_ahmeti@yahoo.com, dr_krasniqi2001@yahoo.com, vasilq@voila.fr, gencbucinca52@hotmail.com, bajram.kosumi@ks-gov.net, artonbeqiri@hotmail.com, ilirbegolli@medkos.org, ganibajraktari@yahoo.co.uk, b_ramosaj@hotmail.com
CC : isufdedushaj@hotmail.com, floribruqi@hotmail.com, hasim_rushiti@hotmail.com
Subject : Flori Bruqi: Ne QKUK eshte izoluar bakteria Stafilokok


QKUK-Rrezik permanent per shendetin e njeriut nga bakteria Stafilokok

Sipas informacioneve konfidenciale te Qendres Klinike Universitare te Kosoves ne Prishtine ne disa nga Repartet e klinikave te kesaj qendre eshte izoluar bakterja Stafilokok.

Ne disa nga repartet e QKUK-se mungon papastertia e objekteve,personelit mjekesor si dhe dukshem ndihet mungesa e preparateve dezinfektuese.

Askush prej udheheqesve te kesaj qendre nuk interesohet per shendetin e pacienteve,pastertertine e objekteve(sallave operative,koridoreve,WC-ve etj).Ne objekte ndihet nje ere e piste qe ti ze hundet nga mospastertia...

Besojme dhe shpresojme qe organet kompetente te MSHK-se si dhe inspektorati sanitar i MSH te nderrmer dic ne kete drejtim...

Flori Bruqi

Letra e Iljaz Prokshit:Z. Flori, e lexova letren tuaj. Pajtohem me ate qe shkruani, por me se miri do te duhej qe fjalen e vet ta thone komptentet, sepse ,une edhe pse s'kam aq informacione lidhur me QKU-ne, bakteria ne fjale mund te rrezikoje shendetin e njeriut paskajshmerisht.

Te lutem me shpjegoni pak me gjeresisht per kete bakterie, dhe mundesisht tregom se si te hulumtoj edhe vete, sepse sic pohoni gjendja qenka mjaft alarmante.

Si po duket disa nga klinikat e QKU-se jane bere 'fushe' e lojerave te minjve. Sic pohon ne letren tende, aktoret sikur na paskeshin nderruar rolet dhe askush 'nuk e di' kush luan, ke e ndjek, dhe cfare ndodh brenda atyre mureve, sallave, laboratorve, WC-ve etj.etj....

Nje maksime e popullit, shume e lashte, nderkaq thote:' Ruajna Zot!'
Mbase mund te bjere edhe ndonje murtaje!!!

Me respekt i juaj,

Iljaz Prokshi,shkrimtar


From : Iljaz Prokshi
Sent : Wednesday, December 7, 2005 2:12 PM
To : floribruqi@hotmail.com
Subject : Ne QKUK eshte izoluar bakteria Stafilokok