Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e mërkurë, dhjetor 14, 2005

Flori - Press dhe Sanije Matoshi shkruajnë për "CULLAKHANET NË TELEVIZIONET TONA"

From : Sanije Matoshi
Sent : Wednesday, December 14, 2005 12:48 PM
To : Flori Bruqi
Subject : RE: Flori Bruqi:Cullakhanet ne televizionet tona...


Reagim përkitazi më tekstin e moderatorin të Flori-Press-it dhe Floart-it më titull"Cullakhanet ne televizonet tona" të botuar kohë më parë në internet.Një fjalë e urtë shqipe thotë " hap bunarin e ri , por mos e harro të vjetrin"...RTK-ja si medium publik që i thot vehtës 100% i pavarur i po bën kërdinë më cullakhane...I njajti personazh,me rroll të njajtë që tash e ka ndërrue "gëzofin" prej komunisti në demokrat ,pra drejtori i RTP-së z.AGIM ZATRIQI (para lufte) ,tash drejtor i rinj i RTK-së (më teke dhe ,,cullakhanet'' e veta) edhe tash e edhe atëherë kishte merak , që zonjave të TV t'ju siguronte banesa... ...Dihet mirë që puntëtorët e RTP-së rrijnë rrugëve më familjët e tyre...

Drejtori gjeneral i RTK-së,pra z.Agim Zatriqi ,, në vazhdimësi për ato,,Cullakhane'' nuk i vije keq ... Ai është i pamëshirë...Egoja dhe morali i tij ,sa ishin punëtorët e RTP-së në Grevë urie(12 ditëshe gjatë këtij viti ) nuk i bëri përshtypje fare gjendja e tyre...

Agim Zatriqi është pa ndërgjegjje është një egoisti,injorant, e byrokrat i cili nuk ka fytyrë t'ju dal punëtorëve të RTP-së para syve...

Ishte nëntori i vitit 1984 kur regjisori i RTP-së z.N.M , nga pushtetaret komunist u dëbua nga banesa në "Lakrishte",për çka atëbotë shkroi edhe i ndjeri Tafë Kusuri(Agim Qena)... .Rexhisori në fjalë (1984)ishte i caktuar për program e vitit te ri, që bëheshin në Brezovicën tonë....
Regjisori famëmadh N.M vajti në gjirimin e Programit të vitit të Ri
( la familjën në mëshiren e fatit)...ngase ishte i mësum të bëjë Program të mirëfilltë për shqiptarët....Atëherë s'kishte ,,cullakhone'' si sot dhe të gjithë e dijmë se shikushmëria e RTP-së ishte shumë e madhe....
Që nga viti 1992 ,ata që e krijuan i dhanë emër ,indentitet,besushmeri ,ishin punëtorët e RTP-së që tash e 14 vjetë sorrollatën për të drejtat e tyre,për televizionin e tyre... në mëshirën e Shoqatës "Nëna Terezë" dhe njerëzve tjerë të mirë...Askush për ta nuk u kujdes asë Qeveritë e dala pas lufte...Askush atyre nuk ju trokiti në derë...Cfarë vallë kanë këta punëtorë të RTP-së,të Shtetit të Kosovës...Sanije Matoshi

14.12.2005.-----Original Message-----


From: Flori Bruqi [mailto:floribruqi@hotmail.com]
Sent: 13-Dec-2005 8:06 PM
To: art-cafe@alb-net.com; Skender.Berisha@ks-gov.net; aliberisha@ipko.net; arben.cami@ks-gov.net; artanpiperku@hotmail.com; arturshehu@yahoo.it; ganibajraktari@yahoo.co.uk; bajram.kosumi@ks.gov.net; vasilq@voila.fr; durakzyrapi885@hotmail.com; edi.rama@ps-al.org; enver_hasani@yahoo.com; valbona.fejzullahu@balkans.halliburton.com; g.ajgeraj@bluewin.ch; tetori13@hotmail.com; zeqirja_h@yahoo.com; i_prokshi49@hotmail.com; ibrahimtershnjaku@yahoo.com; jahja.lluka@ks-gov.net; ktraboini@msn.com; Afrim.Loku@balkans.Halliburton.com; sanije.matoshi@balkans.halliburton.com; Saranda.Matoshi@balkans.Halliburton.com; n_adem@yahoo.com; naser.rugova@ks-gov.net; njazishala@yahoo.com; pallekaj@yahoo.com; pikassous2001@hotmail.com; ramadanhalimi@hotmail.com; ramizlivoreka@yahoo.com; samirexhepi@hotmail.com; shehuengjell@hotmail.com; shgalica@hotmail.com; skenderberisha@hotmail.com; spitaliregjional@yahoo.com; vasilq@yahoo.fr; velaj@chello.at; venena_company@yahoo.com; vitore2000@yahoo.it; webmaster@shqip.dk; webster@tepelena.com; weltoffen@chello.at
Cc: hasim_rushiti@hotmail.com; floribruqi@hotmail.com; nurishahehulaj@hotmail.com
Subject: Flori Bruqi:Cullakhanet ne televizionet tona...


Pa komentRuana zot prej këngëtarëve dhe televizioneve tona


Pothuaja çdo ditë në TV-të tona(RTK,Radio TV 21,Koha vision dhe TV-të e Digitalit Alb) shikuesit e kanë rastin të shohin një sfilatë lakuriqësie me këngëtaret tona "të mirënjohura" .Me sa i zura unë gati lakuriq, në fillim këndoi këngën më të re, Nora Istrefi, pas saj lakuriq nëpër shi, flakë e baltë vazhdoi "e mirënjohura" Genta Ismaili, kurse për fund në vend të mish-orizit programin e mbylli duke u rrokullisur ( gadi lakuriq ) herë në bark e herë në shpinë, këngëtarja tjetër e "mirënjohur" Tuna.O Agim Zatriqi, o Veton Surroji, o Florim Kelmendi,o Genta o Tuna, o Nora prej jush ruana, të lutem o Zot ruana.Komentet e lexuesve :Ramadan Imeri,prof.nga PrishtinaEh sa bukur do te ishte sikur te dilinin lakuriq vetem keto te trija.
Sot ne Kosove zhvillohet gare cila ciles po ia kalon, jo me vlera, por me lakuriqhane.


Florent Shkodra,mjek nga Prishtina
Une po te isha drejtor i televizioneve tona nuk do t`i lejoja te hyjne as ne korridor se lere ma ne studio te inqizojne ashtu cullak. Apo ndoshta dikush paguan per nje akulturim te tille ne Kosove. Se sa per disa kengetare tonat, mos u quditni kur t`i shihni nje dite me nje gjeth rrushi para vagines.
Ku do te na shpie kjo? Turp!Ku eshte Ministria e Kultures,Rinise dhe Sportit!
Me respekt per te gjithe ata qe me lexojne,dojne dhe kritikojne ,i juaji sinqerisht

Flori Bruqi