Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e hënë, tetor 31, 2005

Huazuar nga web faqja http://engjellshehu.blogspot.com

Vaçe Zela.Vaçe Zela 7 Prill 1938
Lindi më Kengetare me fame te madhe gjate periudhes se diktatures komuniste. U zbulua rastesisht ne moshe te re ne Lushnje. Vaçe Zela ka nje ze te jashtezakoshem. Kenget e saj ne vite mbeten popullore dhe te preferuara nga publiku. Prej kohesh Vaçe Zela e ka reduktuar ne menyre dramatike aktivitetin muzikor. Sidoqofte Vaçe zela mbetet "Zëri" i jashtezakonshem qe mbushte me emergji skenat shqiptare. Disa nga kenget e saja jane Celu si mimoza,Djaloshi dhe shiu, E dua vendin tim,Endra ime, Lemza, Nenave Shqipetare, O diell i ri, Sot mbusha 20 vjec, Te lumtur te dua. Qe ca vite e sidomos keto te fundit gjindet ne sherim ne Zvicerr