Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e premte, shtator 30, 2005

Flori - press

Poezi satirike nga moderatori dhe poeti Engjell Shehu-Belgjikë

FantazmaU lodhen shume

duke shkruar

Nxjerrin ca emra

qe s'jane dëgjuarzhgarravisin

e bëjnë sajime

shkruajnë emra

plot anonimeShkruajnë për vete

dhe për fantazma

Te kalitur ne pune

nga pushka e kazmaHiqen modeste

te persekutuar

Mburrjet e kota

s’kanë te mbaruaraDuan te duken

qe marrin vesh

Ti lexosh mire

pallavra do gjeshShkruajnë broçkulla

flasin për vargje

Ngatërrojnë dynjanë

e kërkojnë paqeKërkojnë mburrje

dhe servilizëm

Si ne kohen e tyre

kur bënin qilizmeHiqen sikur dine

dhe marrin vesh

Vargjet qe shkruajnë

i bëjnë përsheshRuhuni nga mburrja

se është e keqe

Mos u gënjeni

me lepe peqeMbushur kudo

mjeran ka plot

S’janë te afte

s’jetojnë dot


Ujqer e çobaneU prish dynjaja

u sulen ujqerit

Gjeneral u bene

te gjithë bujqritPo dhe te tjerë

qe ishin çoban

I morën gradat

gjë nuk lanë

U erdhi dita

u erdhi koha

Para i kisha

dot si njohaI mbaja mëndë

ashtu si ishin

Ndaj kur i pash

serbes me flisninBujqer e çoban

veshur pispillosur

Mburrnin njeritjetrin

flisnin te krekosurUnë jam me shkolle

bërtiste çobani

Shok nuk kam

s’me gjendet dermaniBujkut siu durua

dhe forte bërtiti

Dëgjoni o shok

befas ia priti

Shkolla e çobanit

ne maje te malit

Eshtë njësoj

si pordhët e kalitUnë ne bujqësi

vërtet s’mësova

Por për mençuri

su lavdërovaNdaj s’dua te mburrem

dhe s’mburr njeri

Kush është i mençur

është për vete te tijPo jo çobani

qe mburr te tjerë

Kur do te flas

rri si dhjerëVet s’merr vesh

nuk ka haber

Do te duket

mburre te tjerë

Bene biografi

çirret beretet

Na i nxori te gjithë

bujqerit poetBujqer e coban

te gjithë u graduan

Shkruajne per vete

çfare te duan