Flori - Press

Mire se vini ne faqen tone virtuale "Flori-Press" te moderuar nga stafi redaktues Flori Bruqi, Engjell Shehu,etj.

e premte, shtator 16, 2005

Flori Bruqi:Ndal turrin zoti Hoti..

Flori-PRESS

Debat publik që don diskutim për MICROSOFT-in

From : Flori Bruqi
Sent : Friday, September 16, 2005 9:00 AM
To : alb-shkenca@alb-net.com
CC : art-cafe@alb-net.com
Subject : Flori Bruqi:Ndal turrin zoti Hoti...


From : Valon Hoti
Reply-To : valon.hoti@gmail.com,"Alb-Shkenca (www.alb-shkenca.org)"
Sent : Thursday, September 15, 2005 3:03 PM
To : "Alb-Shkenca (www.alb-shkenca.org)"
Subject : Re: [Alb-Shkenca] Kryeministri Bajram Kosumi takon perfaqesuesit eKorporates Microsoft


Shkrimi i z.Valon Hoti është i njëanshem.Në forumin tonë(alb-shkencë)duhen

fakte lidhur më korupsionin e Qeverisë së Mr.sc.Bajram Kosumi me të tjerët apo

më Kompaninë e njoftun botërore "MICROSOFT".

Më sa duket z.Hoti dëshiroka të shfrytëzojë të gjitha gjërat pa para,si Qeverisja e "Ministrave"Kosovarë nën hije.

Shkenca kërkon fakte.Do të ishte mirë qe z.Hoti ta dëshmoi më argumente "Korrupsionin e Qeverisë Kosoumi", e jo të fletë çka shkruajnë gazetat majtiste të Kosovës.

Është e vërtetë së më1999-2004 në shumë ministri janë punësuar shumë njerëz që nuk e meritojnë "ti ruajnë asë lopët në bahçe", e le më të punojnë më programe të nduarduarta kompjuterike.

Koha e punësimeve alla partizançe ka shkuar...Tash lypset edhe Microsoft-i ,zotrote me pagesë, pa marrë parasysh që Buxhetin i Konsoliduar të Kosovës e kemi të varfër !...

Ne kerkojmë të shkojmë në Evropë kurse miku ynë Hoti kërkon ndalimin e "Microsoft-it"...

Mos fol dhe shkruaj(shkruani)gjepura...

Përshendetje,

Flori Bruqi

http://flori-press.blogspot.com
http://floart.blogspot.com--- Alb-Shkenca: Forumi Mbarekombetar i Studjuesvet Shqiptare ---
(www.alb-shkenca.org)
--- Ndalohet ribotimi pa lejen e autorit dhe te Alb-Shkences ---


Sa i perket takimit mund te them se eshte takim korropsioni edhe takim hajnash

Se sa i perket gjuhes shqipe veq tash me ekziston ne sistemin operative LINUX e

cila eshte pa para edhe nuk ka nevoje te paguajne shqiptaret per licence .


E dyta ekziston edhe source code ne te cilen munden me e perdore edhe me e modifiku shqiptaret si dhe t'a pershtatin per nevojat e veta.

Sa i perket informates per Microsoft Windows XP dhe Ms Office 2003 jane alternativat Linux dhe OpenOffice pakot te cilat pake dallojne ndermjet vehte "mendoj ne krahasim Windows me Linux si dhe me Ms Office 2003 me OpenOffice 2" keshtu qe nje perdorues i thjesht "siq jane perdoruesit klasik te administrates kjo nuk paraqet problem - ngase te dy sistemet operative si dhe te dy platformat administrative per ta jane te njejta"

Pse e them kete :
pergjigjeja eshte shume e thjeshte :

Qeveria e "korroptuar e" KOSOVES ka mundesi qe te mos i gjuaj parat kot por te investojne ne projektet me madhore se kjo qe tashme veq ekziston dhe eshte pa pare (se per licencat per viti 2004 jane shpenzuar 4.000.000 euro ndersa per autobusat e te gjithe punetoreve te cilat kan kushtuar vetem 300.000 nuk ka patur buxhet - kur nje puntore i qeveris merr rroge prej 130 euro ne muaj a paguan autobus 2.5 euro ne dite brenda nje muaji) .
Si dhe po ajo qeveri nuk deshiron te investoj ne kuadro te vehta te cilat do te benin nje sistem "te mbrendeshme te Kosoves" por harxhon ne licencat "te cilave ju shkadon afati brenda vitit" kjo eshte sa i perket ketyre rrenave ne lidhje me ofrimin e qytetareve te saj "Software ne gjuhen shqipe - Dicka qe veq ekziston qe 3 vjet"On 9/15/05, neim.rustemi@orklabrands.no

--- Alb-Shkenca: Forumi Mbarekombetar i Studjuesvet Shqiptare ---
(www.alb-shkenca.org)
--- Ndalohet ribotimi pa lejen e autorit dhe te Alb-Shkences ---

Kryeministri Bajram Kosumi takon perfaqesuesit e Korporates Microsoft

Lajmi i ores 9:15 PM

PRISHTINE (14 Shtator) - Kryeministri i Kosoves, Bajram Kosumi, priti ne nje takim te vecante perfaqesuesit e Korporates Microsoft, te kryesuar nga Silviu Hotaran, menaxher gjeneral ne Microsoft per Evropen Juglindore, me te cilet ka diskutuar lidhur me mundesite e zhvillimit te metejeshem te marredhenieve ne mes te Microsoft-it dhe Qeverise se Kosoves, duke perfshire si hap te pare aplikimin e menjehershem te Windows XP ne gjuhen shqipe.
Gjate ketij takimi, Hotaran ka njohur kryeministrin Kosumi me projektet e Korporates Microsoft per Evropen Juglindore, ne kete kontekst edhe per Kosoven. Ne kete drejtim, kryeministri Kosumi ka vleresuar se me ndertimin e marredhenieve afatgjata me Microsoft-in, Qeveria e Kosoves ka per qellim t'a terheqe Microsoft-in per t'a ndertuar prezencen e tij zyrtare ne Kosove. "Me kete bashkepunim, Qeveria e Kosoves dhe qytetaret e saj do te fitojne mundesine e nje perkrahjeje te autorizuar, profesionale, te shpejte dhe ne gjuhet lokale per produktet e Microsoft-it, qe jane ne perdorim ne Kosove", eshte shprehur Kosumi.
Kryeministri ka vleresuar se aplikimi i Windows XP, Office 2003 dhe i edicioneve pasuese ne gjuhen shqipe do t'i jape padyshim nje impuls ngritjes se pergjithshme te nivelit te perdorimit te teknologjise informative dhe ne vecanti ngritjes se kualitetit te edukimit ne sistemin e edukimit ne Kosove, formimit te bizneseve te reja dhe rritjes se shkalles se punesimit. db/db

Vërejtje:

(Ky informacion i postuar nga Neim Rustemi ,është publikuar më datën 15.09.2005 ;në Lajmet ditore të "Flori-Press"-it dhe" FloArt"-it)

Burimi i lajmit: (RTK/Balkanweb )...
etj...

_________________________________